Engle drik – Jordbær og hyldeblomst saftevand

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tommy og Nicolai, dengang de var nogle små gutter og stod myg, brændenælder igennem i Langesø skoven, for at plukke hyld til årets Engle Saftevand…

Hurra, så det snart sæson igen for denne skønne saft, som jeg har lavet i mange år. Vi kalder den for Engle saftevand, da den smager så skønt at englene synger. Den forsvinder som dug for solen – så lav endelig rigelig.

God fornøjelse herfra…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Omkring 1 1/2 liter, 4 døgn

500 g jordbær
10 hyldeblomstklaser
1 citron i skiver
15 g citronsyre
1 liter vand
1 kg Sukker
1 tsk. atamon (udelades, hvis saften skal fryses)

Skyl blomster klaserne og bærrene godt. Mos bærrene. Kom de moste bær, blomsterne, citronskiverne og citronsyren i en skål. Kog vand og sukker op og rør evt. atamon i. Hæld den varme lage over blandingen i skålen. Dæk skålen til, og stil den koldt i 3 døgn. Hæld saften op i et saftklæde (tyndt stof lagt i en si) og lad saften løbe af (kan tage op til en time). Hæld saften i skoldede flasker, fyld flaskerne helt op. Luk flaskerne. Opbevares koldt. Saften kan osse fryses.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *