Mjød, verdens ældste vin

🍁🍯🍷Nu svinger det i rørene…💃
Lidt begynder erfaring om brygning af Gudernes drik

De første 3 uger:

Magi 3 uger, – det blopper og svinger  i gærrørene. Man bliver helt hypnotiseret af lyd og syn..
Ingen energi kilder, det står bare der og laver sig selv!

– en lille smule stolt over at det virker så langt.

Jeg læste mjød bøger og  net sider, forfra og bagfra imens jeg utålmodigt ventede på et ny indkøbte mjød-gear skulle ankomme.

Så kom dagen hvor jeg hentede 10 kilo flydende efterårs honning ved en lokal biavler og æble most på 5 l kartoner hos en lokal æbleplantage. Først en æble mjød, – det hedder vist ikke mjød, men Bjorr siger vikinger og eksperter.

Alt blev skoldet, skoldet og lige for en sikkerheds skyld skoldet .
Det var let at røre den flydende honning ud i æblemosten. 1. forsøg med at lave en gærstarter, det kørte bare der ud af. På anden dag, måtte jeg skifte gærrør adskillige gange på æblemjøden, da de gik temmelig voldsomt for sig. Heldigvis havde jeg læst at man skal lave plads til begejstring i spanden.


Resten af honning blev brugt til en basis mjød for at lære det – Konge Mjød – ren honning, gær og vand, da det jo giver mening i læring processen . Men her gik gær-starteren gal, så ud i bilen og 30 km til nærmeste gær pusher før lukke tid, de kan bestemt huske mit nødråb. Ny gær-starter lavet, spande rysten og nervøsitet om gæringen gik igang. Stort smil på anden dag, da Konge Mjøden svingede lystigt i rørene. De stod ved 21-24 grader og jeg rystede spandende de første 3-4 dage, nu står de ved 17 -18 grader og passer sig selv med stille magiske blop ind imellem.

Der blev startet en nøje ajourført log bog.  Op-skrifterne kommer selvfølgelig mere udførligt, hvis det som forventet kommer til at smage så guderne synger.

        

læs mere: Mjød del 2… Tosse Godt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *